e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κάλεσμα των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής για την προστασία της Πάρνηθας

Ξεκίνησαν οι πυροφυλάξεις


Κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας από τυχόν πυρκαγιές απευθύνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ).Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής της ζώνης.


Οι δασοπυροφυλάξεις, που φέτος οργανώνονται για 25η συνεχή χρονιά, διεξάγονται στα στεγασμένα πυροφυλάκια της Σκίπιζας και της Μόλας.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία της Πάρνηθας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΔΑΣΑ (Αγ.Κωνσταντίνου 12, Αθήνα) στο τηλέφωνο 210 5200680, φαξ 210 5200681 και στον δικτυακό τόπο www.edasa.gr.


Ο ΕΔΑΣΑ είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο.


Πρωταρχικός σκοπός του σωματείου είναι η εθελοντική πυροφύλαξη των δασών της Αττικής και ιδίως ο έγκαιρος εντοπισμός πυρκαγιών και η άμεση ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών, καθώς και η παροχή κάθε είδους βοήθειας προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ο ΕΔΑΣΑ συμμετέχει σε ενέργειες αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας και οργανώνει ή στηρίζει δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την οικολογική αξία των δασών.


ta nea