e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

"Εμφύλιος" ετοιμάζεται στον Alter

Σκηνικό έντασης και εμφυλίου στήνεται στο Alter μετά την πρόταση του μετόχου Γιώργου Κουρή να επαναλειτουργήσει το κανάλι άμεσα εξοφλώντας περίπου το 50% των χρωστούμενων μισθών στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espressonews η αρχική πρότασή του, να εξοφληθούν πλήρως οι τεχνικοί που στο σύνολό τους είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και να δοθεί έναντι στους δημοσιογράφους, απορρίφθηκε από τους τελευταίους.

Σε χθεσινή συνάντηση του Γ. Κουρή με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και εκπροσώπους των συντακτών η πρόταση επαναλήφθηκε με τη διατύπωση τελεσίγραφου. «1,7 εκατ. ευρώ έχω για τους μισθούς, πάρτε το και μοιράστε το όπως θέλετε» φέρεται να είπε ο Γ. Κουρής.


Σημειώνουμε ότι στο σχέδιο εξυγίανσης που κατατέθηκε στην αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99, δηλώνεται πως το ποσό χρεών σε μισθούς είναι 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά χρέη δηλώνονται σε 483,2 εκατ. ευρώ.


Και ενώ έως αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν το θρίλερ της επαναλειτουργίας ή μη του καναλιού, με τους εργαζόμενους να έχουν διασπαστεί σε δύο μέτωπα, στην τηλεοπτική αγορά πραγματοποιούνται κορυφαίες συσκέψεις για τις επιπτώσεις του ντόμινο που επιφέρει το Alter.


Η παρέμβαση εισαγγελέα ύστερα από πολλά δημοσιεύματα, κυρίως στο Διαδίκτυο, για το καθεστώς των επιστροφών στη διαφήμιση (τα year bonus των εταιρειών επικοινωνιών από τη διανομή των διαφημιστικών πακέτων στα τηλεοπτικά κανάλια), προκάλεσε επιπλέον αναταραχή.

Κατά πληροφορίες σε συνάντηση κορυφαίων διαφημιστικών εταιρειών αποφασίστηκε ο συντονισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινό αίτημα την παράταση του χρόνου στη λήξη εξόφλησης των επιταγών τους.
dealnews.gr