e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελλάδα - Γαλλία συμμαχία

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Φιλίας των Κοινοβουλίων Γαλλίας-Ελλάδας συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η Επιτροπή, την οποία συνόδευαν στελέχη της Γαλλικής Πρεσβείας και της Βουλής των Ελλήνων, μετά από μια ψηφιακή ενημέρωση στα κεντρικά γραφεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε., περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αφού παρουσίασε τα μεγέθη και τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. στους πέντε τομείς δραστηριότητας του (ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα, car terminal, εμπορευματοκιβώτια και ναυπηγοεπισκευή), υπογράμμισε τις στενές σχέσεις των λιμανιών Ελλάδας-Γαλλίας στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. «Σε μια Μεσόγειο, της οποίας η αφρικανική και ασιατική πλευρά βρίσκεται σε μια περίοδο εξεγέρσεων, οφείλουμε να συνεργαστούμε στενότερα, ώστε να μην ανακοπεί το αυξανόμενο ρεύμα κρουαζιέρας και τουρισμού στη Μεσόγειο.

Ελπίζουμε να δημιουργηθούν σύντομα συνθήκες δημοκρατικής λειτουργίας και στις αραβικές χώρες, ώστε τουρισμός και εμπόριο να συνεχίσουν για όλες τις χώρες της Μεσογείου να αναπτύσσονται». Ο κ. Γ. Ανωμερίτης, πρότεινε (α) μια σταθερή συνεργασία μεταξύ των αρχαίων λιμανιών της Μεσογείου, με κεντρικό θέμα τον πολιτισμό και τον τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος και (β) με αφορμή τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020, κοινή εορταστική εκδήλωση όλων των λιμανιών της Μεσογείου στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα «Θαλασσίων Διαδρόμων» και ενισχύει κάθε δράση στο πρόγραμμα «Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων».

dealnews.gr