e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι δεν θα δέχεται ως ενέχυρα ελληνικά ομόλογα αν γίνει αναδιάρθρωση

Δήλωση Γ.Σταρκ


Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έκανε αδύνατη την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα για διάθεση ρευστότητας, φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.«Η αναδιάρθρωση κρατικού χρέους θα υπονόμευε την αποδεκτικότητα των ελληνικών κρατικών ομολόγων», είπε ο κ. Σταρκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.


«Η συνέχιση της παροχής ρευστότητας θα ήταν αδύνατη», φέρεται να προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της ΕΚΤ και ο ίδιος ο Ζαν-ΚΛοντ Τρισέ επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ακόμα και μίας ήπιας αναδιάρθρωσης, με τη μορφή της εθελοντικής συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής.

Η ανησυχία τους είναι ότι μία τέτοια κίνηση θα άνοιγε «ντόμινο» αναδιαρθρώσεων και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρω-περιφέρειας, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ενώ θα αυξανόταν ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους και σε χώρες όπως η Ισπανία.
ta nea