e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Με χρέωση η ιστοσελίδα των New York Times

Χρέωση στη διαδικτυακή της έκδοση ξεκινούν οι New York Times με αρχή των Καναδά και από τις 28 Μαρτίου και τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ. Η χρέωση θα ποικίλει ανάλογα με τη χρήση του κάθε επισκέπτη, καθώς και από το μέσο πρόσβασης στη διαδικτυακή έκδοση της δημοφιλούς εφημερίδας.


Συγκεκριμένα, η χρέωση θα ανέρχεται στα 15 δολάρια (μηνιαίως) για το δικτυακό τόπο και την εφαρμογή του smartphone, 20 δολάρια για τον ιστότοπο και την εφαρμογή του iPad και 35 δολάρια για το site και τις εφαρμογές του smartphone και του iPad.

Για να κάνει ήπια προσαρμογή σε αυτό το νέο καθεστώς, οι New York Times θα προσφέρουν δωρεάν τα πρώτα 20 άρθρα.

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα προσδοκά να αυξήσει τα έσοδα της που το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την κατιούσα.

Ο εκδότης Άρθουρ Σάλτζμπεργκερ, τόνισε: «Η απόφαση μας να ξεκινήσουμε τη χρέωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας θα μας οδηγήσει σε μία νέα πηγή εισοδήματος, βοηθώντας έτσι την προσπάθεια μας να επενδύσουμε στη δημοσιογραφία και την τεχνολογική καινοτομία».

Υπενθυμίζεται ότι το 2005 οι New York Times είχαν προχωρήσει σε χρέωση για την ηλεκτρονική τους έκδοση, ωστόσο η όλη προσπάθεια απέτυχε.


Το ίδιο έπραξαν και οι Financial Times (FT), πριν από τρία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «και το ηλεκτρονικό περιεχόμενο και τα διαφημιστικά έσοδα» αυξάνονται κάθε χρόνο, έκτοτε.

Ο διευθύνων σύμβουλος των FT, Ρομπ Γκρίμσο, επισήμανε: «Διαπιστώσαμε ότι οι αναγνώστες μας αναζητούν και κυρίως πληρώνουν για αξιόπιστη δημοσιογραφία που εμπιστεύονται».


nooz.gr