e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συνεργασία Ρόβλια με Γερμανό ομόλογο

Στην κυβερνητική αντιπροσωπία στο Βερολίνο παραβρέθηκε την Πέμπτη ο υφυπουργός κ Ντίνος Ρόβλιας για να συμμετάσχει στην προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και την αναβάθμιση της ελληνογερμανικής οικονομικής συγκυρίας, εκπροσωπώντας το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ρόβλιας στη συνεργασία του με τον ομόλογο του Γερμανό Υφυπουργό παρουσίασε το νέο επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην χώρα μας και παράλληλα συζήτησε και άλλα θέματα οικονομικού ελληνογερμανικού ενδιαφέροντος όπως:


1. Το θέμα των επενδύσεων γενικά στην Ελλάδα και η δυνατότητα υποστήριξης των ενδιαφερομένων επενδυτών από τον Οργανισμό Invest in Greece.

2. Nέος νόμος (3894/2-12-2010) για τις μεγάλες- στρατηγικές επενδύσεις, μέσω του οποίου επέρχονται απλοποιήσεις και επιτάχυνση των διαδικασιών.

3. Ο νέος νόμος για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων (3908/1-2-2011)

4. Το πρόγραμμα της διετίας (2011-2012) για τις προκηρύξεις συμβάσεων Συμπράξεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

5. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία (ΕΣΠΑ -ΕΤΕΑΝ κ.λ.π) για την ανάπτυξη και την ρευστότητα στην αγορά και οι σχετικές δυνατότητες συνεργασιών επιχειρήσεων και τραπεζών των δύο χωρών.

6. Θέματα προώθησης εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την Γερμανία

7. Οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Μικρομεσαίων Ελληνικών και Γερμανικών Επιχειρήσεων


8. Η ενθάρρυνση επαφών και συνεργασιών νέων επιχειρηματιών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Γερμανική πλευρά έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα δεδομένα σε σχέση με επενδύσεις στην Ελλάδα και αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας σε επίπεδο πολιτικό, διοικητικό και, κατ' επέκταση, επιχειρηματικό.
dealnews.gr