e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα για την αντισεισμικη θωράκιση κτιρίων

Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό της Ιαπωνία το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προωθεί πρόγραμμα για την αντισεισμική θωράκιση και εκσυγχρονισμό των παλαιών δημοσίων και των ιδιωτικών κτιρίων, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ιωάννης Μαγκριώτης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαΐτση Αποστολάτου σχετικά με την αντισεισμική προστασία της χώρας. Πέρα από την αξιολόγηση και ενίσχυση των δημοσίων κτιρίων - ετοιμάστηκε ένα πρόγραμμα (ανάλογο με το «Εξοικονομώ κατ' οίκον» του υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων) για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων.


Ο κ. Μαγριώτης διευκρίνισε ότι για τα ιδιωτικά κτίρια η χρηματοδότησή του δεν έχει ξεκινήσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενημέρωσε όμως, ότι το υπουργείο έχει απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αντιμετωπίζει θετικά το πρόγραμμα.

Το υπουργείο Υποδομών είναι σε συνεχή συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς για να αξιοποιηθούν τα νέα θεσμικά δεδομένα και οι νέες δυνατότητες.

Αναφερόμενος στην αντισεισμική πολιτική της χώρας τόνισε ότι επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: εκσυγχρονισμός των αντισεισμικών κανονισμών δόμησης, επιτάχυνση των προσεισμικών ελέγχων των κτιρίων και θεσμοθέτηση μέτρων αντισεισμικής ενίσχυσης των παλαιότερων κτιρίων. Η διαχρονική στρατηγική μας κατευθύνεται στην ενίσχυση και την ασφάλεια των κτιρίων και γενικότερα των υποδομών η οποία σχετίζεται και με την ενημέρωση και εκπαίδευση αλλά και τον προσεισμικό έλεγχο, συμπλήρωσε ο κ. Μαγκριώτης.


dealnews.gr