e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Για τον έρωτα τραγουδά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Λουθ Κασάλ

Στην Αθήνα η μούσα του Αλμοδόβαρ


«Piensa en mι», «Un ano de amor», «Alma mia»,«Historia de un amor» είναι μερικά από τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα, Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την μεγάλη Ισπανίδα τραγουδίστρια Λουθ Κασάλ, που επιστρέφει με δύο συναυλίες αφιερωμένες στον έρωτα.Πλαισιωμένη από μία πολυμελή ορχήστρα σημαντικών σολιστών, η «μούσα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ -όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστή η Ισπανίδα καλλιτέχνις- θα εμφανιστεί επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 20 Μαρτίου, κάνοντας μία ακόμη 'στάση' στο μουσικό οδοιπορικό της.


Οι νέες εμφανίσεις της Κασάλ στη χώρα μας έχουν τον τίτλο «La Pasion» (από τον τίτλο του νέου της άλμπουμ) και δίπλα στα γνωστά «Un Ano de Amor» και «Piensa en mi» από την ταινία «Ψηλά τακούνια» του Αλμοδόβαρ θα ακουστούν και κομμάτια όπως το «Corazon» και το «Historia de un Amor», καθώς και πασίγνωστα Classic Latin Anthems, από τη δεκαετία των 50 και μετά, μπολερό, ταγκό και φλαμένκο, μαζί φυσικά με τις μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες.

Γεννημένη το 1958, ανήκει σε μία γενιά που αντλεί κυρίως από την διεθνή εμπειρία της ποπ και ροκ των '60s και '70s παρά από τη λαϊκή μουσική της πατρίδας της. Με κλασικές σπουδές μουσικής αλλά και νεανικές εμπειρίες σε ροκ γκρουπ, η Λουθ Κασάλ ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα της ως τραγουδίστρια το 1977 και σχεδόν αμέσως άρχισε να συνθέτει τα πρώτα της τραγούδια.

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1982 γνωρίζοντας γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή της, όμως, στα soundtracks των ταινιών του Αλμοδόβαρ ήταν αυτή που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητά της. Με συνολικά 24 δίσκους και εκατομμύρια πωλήσεις, θεωρείται από τις πλέον διάσημες εκπροσώπους της ποπ- και όχι μόνον -ισπανικής μουσικής σκηνής στον κόσμο.

«Υποθέτω ότι έχω το καλύτερο κοινό στον κόσμο. Από χρόνια νιώθω να εισπράττω πολλή αγάπη κι ακριβώς αυτήν θέλω να ανταποδώσω» δήλωσε πρόσφατα η Λουθ Κασάλ «αποκαλύπτοντας» με τον τρόπο αυτό την κινητήρια δύναμη κάθε νέας της εμφάνισης.
ta nea