e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δωρεά 1,3 εκατ. δολάρια από Βγενόπουλο στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε δωρεά 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων (1 εκατ. ευρώ) –προς την ΕΛ.ΑΣ.- προχώρησε ο ισχυρός άνδρας της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες.

Η δωρεά έγινε πριν από μερικούς μήνες και μάλιστα θέλησε να κρατήσει την δωρεά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς πίστευε ότι έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια σε αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλειά μας και όχι να προβληθεί ο ίδιος και τα έργα του.

Εμείς θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να αναδεικνύονται και να αποτελούν παράδειγμα ερέθισμα και σε άλλους επιχειρηματίες να προβούν σε τέτοιες ενέργειες προς την πατρίδα, όχι μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όχι να μένουν κρυφές.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα γιλέκα -όχι της ίδιας παρτίδας- της ίδιας εταιρείας, αποδείχτηκε σωτήριο για έναν από τους αστυνομικούς του πρόσφατου μακελειού στο Ρέντη.


Τα συγκεκριμένα ήταν τα πρώτα γιλέκα που χρησιμοποίησε η νεοσύστατη ομάδα ΔΕΛΤΑ καθώς εκτός από την σύγχρονη αντιβαλλιστική προστασία που προσέφερε στους φέροντες, τους προστατεύει και από τροχαία ατυχήματα. Να σημειώσουμε ότι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι αναλώσιμα υλικά με ημερομηνία λήξης και θέλουν αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.


Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με ταλαιπωρημένο αντιβαλλιστικό υλικό παλιάς τεχνολογίας, ιδίως αν αυτό έχει βραχεί και ανεξάρτητα από το εάν στέγνωσε μετά, χάνει το επίπεδο προστασίας του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το μακελειό στο Ρέντη και άλλη επιχειρηματίες προχώρησαν σε ανάλογες κινήσεις. Σημαντικές ήταν οι δωρεές του Νικόλα Πατέρα (επιταγή 200.000 ευρώ) και του επιχειρηματία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης (200.000 ευρώ).
dealnews.gr