e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας για την υγεία

Την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά και η Βουλγαρία που σε λίγες μέρες γίνεται μέλος της συνθήκης του Schengen, σε σχέση με τα προβλήματα υγείας που θέτει η παράνομη μετανάστευση στον Έβρο αποφάσισαν να θέσουν οι υπουργοί Υγείας Ελλάδας και Βουλγαρίας στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διμερή συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στις αποφάσεις που έλαβαν οι δυο υπουργοί, συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. με το αντίστοιχο κέντρο της Βουλγαρίας, ειδικότερα για το ζήτημα των κουνουπιών και των ασθενειών που ορισμένες φορές προκαλούνται από αυτά. Η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, βάσει της εμπειρίας από τον θανατηφόρο ιό του Νείλου που είχαμε το καλοκαίρι.



Σήμερα, οι υπουργοί Υγείας των δύο χωρών θα επισκεφτούν σημεία, όπου συγκεντρώνονται παράνομοι μετανάστες στο Νομό Έβρου.


Ο Έλληνας υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 18:30 από όπου θα στείλει μήνυμα προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., ότι το σύστημα θωράκισης της δημόσιας Υγείας από την παράνομη μετανάστευση θα πρέπει να αφόρα την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, και όχι μόνο την Ελλάδα και σε λίγους μήνες τη Βουλγαρία.


dealnews.gr