e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σε υψηλό τριών εβδομάδων πάνω από το 1,38 δολάριο ενισχύεται το ευρώ

Έρχεται αύξηση στα ευρω-επιτόκια


Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου ανήλθε την Παρασκευή το ευρώ, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια της, προκειμένου να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.Το ενιαίο νόμισμα σημειώνει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα έναντι του δολαρίου.


Σήμερα, Παρασκευή, ανήλθε μέχρι το 1,3838 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Φεβρουαρίου, από 1,38 αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη. Αυτή την εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1%.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των στελεχών της ΕΚΤ τις τελευταίες εβδομάδες, η ευρω-τράπεζα αναμένεται εντός του 2011 να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2009.

Χθες, Πέμπτη, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και απερχόμενος πρόεδρος της Bundesbank, Άξελ Βέμπερ, είπε ότι τα ευρω-επιτόκια μόνο να αυξηθούν μπορούν στο μέλλον.

Η αγορά προεξοφλεί αύξηση του κόστους δανεισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση του 3μηνου Euribor στο 1,96% από 1,90 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η επόμενη συνάντηση της ΕΚΤ είναι στις 3 Μαρτίου.

Μεγάλα κέρδη έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες ημέρες το ελβετικό φράγκο και το γεν, καθώς οι επενδυτές αναζητούν «ασφαλή καταφύγια.

Το γεν σημείωσε κέρδη 1,5% την τελευταία εβδομάδα έναντι του δολαρίου και το φράγκο 2,1%.


ta nea