e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στη Βουλγαρία οι Έλληνες για αγορά εξοχικών

Ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών κατοικιών στη Βουλγαρία εκδηλώνουν πολίτες από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, καθώς και την Πολωνία, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).



Στο μεταξύ, οι Ρώσοι εξακολουθούν να κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα των αλλοδαπών, που αποκτούν οικιστικό ακίνητο στη Βουλγαρία. Μόνο το 2010, έτος κατά το οποίο οι τιμές σταθεροποιήθηκαν και ο όγκος των αγοραπωλησιών κατέγραψε μικρή - έστω - άνοδο έναντι του 2009, το ρωσικό αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε έντονο, μετέδωσε η βουλγαρική ραδιοφωνία.

Οι περισσότεροι αγοραστές οικιστικού ακινήτου ξόδεψαν ποσό από 45.000 μέχρι 65.000 ευρώ για την αγορά οικιστικού ακινήτου (διαμέρισμα δύο δωματίων), σύμφωνα με στοιχεία κτηματομεσιτικών γραφείων. Το 2010, οι τιμές για την αγορά κατοικίας μειώθηκαν από 25% έως 30%, έναντι του 2009, ενώ η αγορά εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών (FIABCI) ανακοινώθηκε ότι το 80% των Ρώσων που αγοράζουν οικιστικό ακίνητο στη Βουλγαρία ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45-50 ετών και επιλέγουν ακίνητα στη Βάρνα ή το Μπουργκάς, δύο περιοχές γνωστές ως τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας.

Μάλιστα, το 70% του συνόλου των Ρώσων αγοραστών - αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, επικαλούμενο στοιχεία της FIABCI - ξοδεύει ποσό περίπου 40.000 ευρώ για την αγορά ενός οικιστικού ακινήτου.


dealnews.gr


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε, η αγορά εξοχικών κατοικιών δέχεται, σταθερά, την ευεργετική "επίδραση" του αγοραστικού ενδιαφέροντος, που εκδηλώνουν πολίτες γειτονικών χωρών.