e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τη συντήρηση των έργων του Θεόφιλου ανακοίνωσε ο Π.Γερουλάνος

Επίσκεψη στη Λέσβο


Τα μουσεία Τεριάντ και Θεόφιλου στη Βαρειά της Λέσβου επισκέφθηκε ο Παύλος Γερουλάνος και από εκεί ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να προχωρήσει, σε συνεργασία με τον Δήμο, στη συντήρηση των έργων του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου.Ειδικά για το μουσείο Θεόφιλου, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Δήμο, το υπουργείο έχει αναλάβει να συντηρήσει τα έργα που έχουν υποστεί φθορές και με τρόπο τέτοιο ώστε το μουσείο να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί παράλληλα.


«Προβλήματα έχουν και τα δυο μουσεία και όταν πρωτοεκτέθηκαν τα έργα αυτό έγινε χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να συντηρηθούν σωστά. Είναι η ώρα να αναδειχθεί αυτός ο πλούτος φτιάχνοντας τα κτίρια με τον σωστό τρόπο» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.


Όπως είπε, το μουσείο Τεριάντ έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ώστε να επισκευαστεί το κτίριο και να χρησιμοποιηθούν όλα τα τεχνολογικά εργαλεία ώστε να συντηρηθούν τα έργα όπως πρέπει.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο ο κ. Γερουλάνος επισκέφτηκε και το Ελαιοτριβείο του Βρανά.

Ο κύριος Γερουλάνος ξεναγήθηκε στο βιομηχανικό μνημείο του ελαιοτριβείου το οποίο είναι μουσείο και πολιτιστικός χώρος, και σημείωσε πως ο χώρος αυτός καταδεικνύει τη δύναμη που έχουν οι τοπικές πρωτοβουλίες να δημιουργούν αναπτυξιακές δυναμικές.


ta nea