e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους ημιυπαίθριους, διαβεβαιώνει ο Ν.Σηφουνάκης

Λήξαν θεωρείται το θέμα


Λήξαν κρίνεται από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη το θέμα των ημιυπαιθρίων αφού, όπως διαβεβαιώνει, δεν θα επιβληθούν -άμεσα ή έμμεσα- πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση για την τακτοποίησή τους.«Το θέµα µε τους ηµιυπαίθριους χώρους έχει ξεκαθαριστεί µε τις νοµοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ, συγκεκριµένα µε τον Ν. 3843/2010 και το άρθρο 22 του Ν. 3897/2010. Οι ρυθµίσεις αυτές υπακούουν σε µία βασική αρχή, τη δικαιολογηµένη εµπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιµα που προβλέπει ο Ν. 3843/2010 για τη διατήρηση των ηµιυπαίθριων χώρων τους για 40 χρόνια χωρίς να τους επιβάλλονται, άµεσα ή έµµεσα, πρόσθετες οικονοµικές επιβαρύνσεις» αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα».



Όσον αφορά στο ενδοκυβερνητικό αλαλούμ της περασμένης εβδομάδας, που προκάλεσε τη δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, ο κ. Σηφουνάκης δηλώνει ότι «η εµπλοκή, κατά τη γνώµη µου, προήλθε από την ερµηνεία που δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες όσον αφορά τα δικαιώµατα των ΟΤΑ».


Ως προς το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Σηφουνάκης τονίζει ότι «προφανώς και πρέπει να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ?ηµοσίου µε συµβάσεις παραχώρησης, συµπράξεις δηµόσιου-ιδιωτικού τοµέα κ.λπ., όχι µόνο για να µειωθεί το δηµόσιο χρέος, αλλά και για να αυξηθεί η αξία αυτής της περιουσίας, την οποία θα κληρονοµήσουν οι επόµενες γενιές».

«Το ελληνικό ?ηµόσιο είναι συνυφασµένο µε ένα δαιδαλώδες και απόµακρο σύστηµα. Συµβαίνει µάλιστα το εξής παράδοξο: από τη µια, λοιδορείται για την ακαµψία του ή συχνά για τις απαρχαιωµένες δοµές του και, από την άλλη, θεωρείται 'ιερό τοτέµ' που απαγορεύεται να το αγγίξουµε» επισημαίνει.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικα, ο κ. Σηφουνάκη υπογραμμίζει ότι υπακούει σε µια συγκεκριµένη λογική: «Αυτός που σε δανείζει χρήµατα για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου, κοιτάζει πάντοτε να διασφαλιστεί ώστε να πάρει πίσω τα χρήµατά του. Από εκεί και πέρα, όµως, η µόνη υπεύθυνη Αρχή για να λάβει αποφάσεις είναι η εκλεγµένη ελληνική κυβέρνηση» λέει.

Αναφερόμενος, τέλος, στη λειτουργία της κυβέρνησης και στις φωνές που μιλούν για ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών, ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει:

«Έχουµε να αντιµετωπίσουµε πολλά µέτωπα στο εσωτερικό, τα οποία αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη διεθνή παρουσία της χώρας. Η ανάκαµψη της οικονοµίας, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού µας κεφαλαίου, η προστασία της συνοχής αυτής της κοινωνίας καθορίζουν, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσµιο χάρτη. Η διακυβέρνηση της χώρας, εποµένως, και δεν ασκείται µηχανικά όπως συµβαίνει µε τη λειτουργία ενός ρολογιού, και πρόσκαιρα µπορεί να υπάρξουν λάθη. Απαιτείται πολλή δουλειά, µεγάλη προσαρµοστικότητα στα νέα δεδοµένα και είναι σηµαντικό ότι ο ελληνικός λαός αντιµετωπίζει την κρίση µε µοναδική αξιοπρέπεια».
 
ta nea