e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συμφωνία 7,2 δισ. δολάρια στην Ινδία για BP

Σε μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ινδία προχωρά η BP, η οποία σύναψε συμφωνία ύψους 7,2 δισ. δολαρίων με τη Reliance Industries στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων.Σε σημερινή ανακοίνωσή της η BP αναφέρει ότι θα καταβάλει στην ινδική εταιρεία 7,2 δισ. δολάρια καθώς και πρόσθετο ποσό έως 1,8 δισ. δολαρίων, αν η συνεργασία οδηγήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ανακαλύψεων.


«Η συνεργασία αυτή συνδυάζει τις ικανότητες και των δύο εταιρειών και θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση περισσότερων υδρογονανθράκων στα κοιτάσματα βαθέων υδάτων της Ινδίας», δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Reliance Industries, Μουκές Αμπάνι.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η BP θα λάβει ποσοστό 30% σε 23 μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα συστήσει κοινοπραξία 50-50 με τη Reliance, με σκοπό την εμπορία του αερίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική συμφωνία που κλείνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπομπ Ντάντλεϊ, μετά τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα με τη ρωσική Rosneft για την εκμετάλλευση υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική.

dealnews.gr