e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η πορεία υλοποίησης του Μνημονίου επί τάπητος στη συνάντηση Παπακωνσταντίνου - Γιούνκερ

Στην ατζέντα θέματα του Eurogroup


Κλειστή συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), όπως το θέμα των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η διεύρυνση της λειτουργίας του και το γαλλογερμανικό «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».



Ακόμη, ο κ. Γιούνκερ θα ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά και για τις ελληνικές θέσεις επί των ζητημάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαπραγμάτευση και αφορούν στην οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ.

Μετά τη συνάντηση δεν θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με τους Πολ Τόµσεν (ΔΝΤ), Σερβάζ Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) με τους οποίους θα εξετάσει θέματα δαπανών, αποκρατικοποιήσεων και θα συνδιαμορφώσουν το κείμενο του νέου επικαιροποιημένου Μνημονίου.


Στις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παρευρεθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αργότερα το απόγευμα ο υπουργός θα παραστεί στην τελετή αγόρευσης του κ. Γιούνκερ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ θα παραστεί και στο επίσημο δείπνο που θα δοθεί προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης.


ta nea