e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Να παρουσιαστούν Κεντέρης – Θάνου - Συρίγος διέταξε το δικαστήριο

Την παρουσία των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου στο εδώλιο αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των δύο αθλητών μία μέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο κατηγορουμένων που είναι απόντες από το εδώλιο και εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.


Οι δικαστές επίσης αποφάσισαν να καλέσουν σε κατάθεση τον δημοσιογράφο κ. Φίλιππο Συρίγο, ο οποίος είχε καταθέσει και στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κ. Συρίγος σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", με αφορμή τη δίκη Κεντέρη-Θάνου, ανέφερε ότι από άνθρωπο που ήταν κοντά στους αθλητές είχε πληροφορηθεί, λίγο πριν την επίμαχη ημερομηνία, για το επικείμενο τροχαίο.


Την κλήση του δημοσιογράφου ζήτησε από το δικαστήριο ο Εισαγγελέας Έδρας, αίτημα που προκάλεσε από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο αθλητών αίτηση εξαίρεσής του, με βασικό σκεπτικό ότι μεροληπτεί. Η αίτηση εξαίρεσης του εισαγγελέα τελικά απορρίφθηκε από τη σύνθεση που κλήθηκε να την εξετάσει.


Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου.

dealnews.gr