e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕΒ: "Οργανωμένες μειοψηφίες δίνουν μάχη χαρακωμάτων"

Για οργανωμένες μειοψηφίες που δίνουν μάχη χαρακωμάτων για τα παγιωμένα συμφέροντά τους και υπερασπίζονται εκβιαστικά τα δικά τους προνόμια, υπονομεύοντας τα κεκτημένα του κοινωνικού συνόλου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος προσφωνώντας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου.Οι μειοψηφίες αυτές κατά τον κ. Δασκαλόπουλο «επικαλούνται προσχηματικά το καλό του λαού -ενώ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος που κατάντησε τον λαό μας επαίτη των εταίρων του. Η ένταση της αντίστασής τους στην αναγκαία αλλαγή, πρόσθεσε, απλώς αναδεικνύει το μέγεθος και την έκταση των προνομίων που έχουν αποσπάσει και που σήμερα παλεύουν να διατηρήσουν με πρόφαση το κοινωνικό συμφέρον. Όσο περισσότερο φωνασκούν, όμως, τόσο περισσότερο εκτίθενται τελικά στα μάτια της κοινής γνώμης. Η μάχη τους είναι μια μάχη οπισθοφυλακής και σαν τέτοια καταδικασμένη να αποτύχει, αρκεί οι υπεύθυνοι εκφραστές του πολιτικού συστήματος να αφουγκραστούν τους σημερινούς πολίτες και να κωφεύσουν στους χθεσινούς πελάτες τους».


Ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα σενάρια επιμήκυνσης / αναδιάρθρωσης του χρέους και μείωσης του επιτοκίου δανεισμού λέγοντας ότι όλα αυτά, όσο θετικά κι αν είναι, δεν αποτελούν σενάρια εφησυχασμού, είναι αντιθέτως σενάρια εγρήγορσης. «Η εθνική ανασυγκρότηση είναι ένας δρόμος ανηφορικός, στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε συνεπή προσπάθεια και πολύ κόπο. Όχι -όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι- για το συμφέρον των δανειστών μας ή για τις σκοπιμότητες των εταίρων μας. Αλλά για τη δική μας εθνική ανάγκη, για τη δική μας εθνική επιβίωση και προκοπή».



Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε τέλος ότι η Τράπεζα της Ελλάδος υπήρξε κατά παράδοση μία καθαρή φωνή που αναδείκνυε όλα εκείνα τα προβλήματα που το κομματικό, πελατειακό σύστημα προτιμούσε να σπρώχνει κάτω από το χαλί, όμως «οι επισημάνσεις και προειδοποιήσεις της ακούγονταν αλλά κατά κανόνα δεν εισακούγονταν».


nooz.gr