e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών ζητούν οι βιοτέχνες

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, αντί του 10%, που προβλέπεται να ισχύσει από τον Ιούλιο του 2011, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), με επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου.Κατά τη διοίκηση του ΒΕΘ, το μέτρο θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ, από 1ης Ιανουαρίου, για όσους προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τριών μηνών.



Επίσης, προτείνεται να δίνεται αντίστοιχη έκπτωση και στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εφόσον προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Πέραν των παραπάνω, το ΒΕΘ ζητά η καταβολή της σύνταξης να γίνεται και σε όσους οφείλουν εισφορές έως τριών ετών, με παρακράτηση των οφειλών τους από το ποσό που θα λαμβάνουν κάθε μήνα, σε ποσοστό 30% και μέχρι την αποπληρωμή τους.


Προτείνει επίσης, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της ποινικοποίησης, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. «Η προσωπική κράτηση δεν θα οδηγήσει στην εξόφληση των οφειλών», καταλήγει η επιστολή.


dealnews.gr