e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Χ.Α.: Ωθηση από το νέο φορολογικό

Αξιόλογη άνοδο σημειώνει σήμερα το Χ.Α., με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη σημαντική μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.«Το νέο νομοσχέδιο, αν τελικά ψηφιστεί, θα έχει σίγουρα θετικές επιπτώσεις στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή και στις ασκήσεις αποτίμησης για το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών, κυρίως για αυτές με υψηλό ποσοστό απόδοσης κερδών στους μετόχους και υψηλά ενδοομιλικά μερίσματα», ανέφερε η Proton Bank [PRBr.AT] στο πρωινό της σχόλιο.


Αυτή την ώρα (10:59), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,58% στις 1.558,61 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,71 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινείται η πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών, με τις τράπεζες να κερδίζουν 0,87% και τον δείκτη FTSE /ASE 20 να ενισχύεται κατά 1,12%.

«Αλμα» σχεδόν 5% σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ και η Motor Oil κερδίζει 2,89%, καθώς η μείωση της φορολογίας επί των διανεμόμενων κερδών ευνοεί ιδιαίτερα τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Συνολικά, οι τιμές 42 μετοχών κινούνται ανοδικά, 13 υποχωρούν και 9 παραμένουν αμετάβλητες.


NAFTEMPORIKI.GR