e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Χιλιάδες νέες προσλήψεις στη Google, δεκάδες απολύσεις στη Yahoo

Καλά νέα, κακά νέα


Λίγες ημέρες μετά την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει το δυναμικό της με πάνω από 6.200 προσλήψεις εντός του έτους. Η Yahoo, όμως, απολύει 100 με 150 άτομα, καθώς τα έσοδά της συνεχίζουν να πέφτουν.Τα κέρδη της Yahoo υπερδιπλασιάστηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, φτάνοντας τα 312 εκατομμύρια, ωστόσο η αύξηση αποδίδεται στις προηγούμενες απολύσεις και σε άλλες περικοπές. Τα έσοδα μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αυτή τη φορά κατά 12%, και έπεσαν στα 1,53 δισ.



Η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολ Μπαρτζ, που δέχεται πιέσεις από τους μετόχους για βελτίωση των επιδόσεων, επιμένει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει φέτος σε προσλήψεις, φροντίζοντας όμως να μην αυξηθούν οι δαπάνες. Το εργατικό δυναμικό της Yahoo ανερχόταν πέρυσι στους 13.600 υπαλλήλους.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη στη Google, η οποία προσέλαβε πέρυσι 4.600 άτομα και αύξησε έτσι το δυναμικό της στους 24.400 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο (συγκριτικά, η Microsoft απασχολούσε το Σεπτέμβριο 88.400 άτομα).

Λίγο μετά την αποχώρηση του Έρικ Σμιντ από τα ηνία της εταιρείας, και την αντικατάστασή του από τον συνιδρυτή της εταιρείας Λάρι Πέιτζ, η Google ανακοίνωσε νέο γύρο προσλήψεων: στη διάρκεια του 2011 σκοπεύει να προσλάβει τουλάχιστον 6.200 άτομα από όλο τον κόσμο, αυξάνοντας έτσι το δυναμικό της κατά το ένα τέταρτο.

Η εταιρεία φαίνεται πάντως να έχει πληγεί από διαρροή στελεχών και προγραμματιστών της προς το μεγάλο ανταγωνιστή του, το Facebook.

Η αισιοδοξία πάντως παραμένει: «Σε αυτή τη φάση, ο αριθμός των ευκαιριών υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των ανθρώπων που έχουμε στην εταιρεία» δήλωσε ο Άλαν Γιούστας, αντιπρόεδρος Μηχανικής και Έρευνας.


ta nea