e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νέο εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία η Chipita

Τη δημιουργία νέου εργοστασίου στη Σαουδική Αραβία ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της προωθεί η Chipita. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Ριάντ και θα λειτουργήσει εντός του έτους. Ταυτόχρονα, επενδύσεις πραγματοποιούνται και στο εργοστάσιο που διαθέτει η εταιρία στην Τζέντα.


Εκτός όμως από την ενίσχυση της παραγωγική της βάσης στη Σαουδική Αραβία, η Chipita βρίσκεται κοντά στην περαιτέρω παραγωγική επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω joint ventures και σε άλλες αγορές.

Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, πραγματοποιεί έρευνα αγοράς, τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό σε ποιες αγορές και πότε θα κάνει τα επόμενα επενδυτικά της βήματα.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγική επέκτασή της στη Σαουδική Αραβία, αυτή έρχεται κοντά τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση εισόδου της στην εν λόγω χώρα μέσω της ίδρυσης κοινής εταιρίας με τη Western Bakeries και την Olayan Financing Company (OFC), με σκοπό την παραγωγή και διανομή προϊόντων του κλάδου αρτοποιίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική επένδυση της κοινής εταιρίας είχε ανέλθει στα 14 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας στην περιοχή Jeddah, της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2008.


dealnews.gr