e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου

Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αφορούν στη δικαιοσύνη , στα οικονομικά των κομμάτων, στο πόθεν έσχες των πολιτικών και στον εκλογικό νόμο, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Κ. Ο του ΠΑΣΟΚ . Για την ενίσχυση της διαφάνειας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη χρηματοδότηση και το πόθεν έσχες των κομμάτων, μίλησε για αυστηροποίηση του συστήματος ώστε να χτυπηθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα και έκανε λόγο ακόμα και για έκπτωση βουλευτών από το αξίωμα τους σε περίπτωση παραβάσεων.



Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο επανέλαβε ότι θα πρέπει να «σπάσουν» οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Ο κ Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εφαρμογή νέων κανόνων διαφάνειας, σημειώνοντας ότι κανένας δημοσιογράφος δε θα παριστάνει τον εισαγγελέα και κανείς δικαστής των πολιτικό. Ήρθε η ώρα – τόνισε - να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη ούτε είμαστε ίδιοι όλοι μας.

Για τις εξεταστικές επιτροπές, σημείωσε ότι «ίσως δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε, αλλά πόσο περήφανοι είναι αυτοί που έκλεισαν νύχτα τη Βουλή για να εξασφαλίσουν τη παραγραφή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι θα αναζητηθούν αποτελεσματικότερες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την έρευνα φαύλων πολιτικών υποθέσεων.

Στην ομιλία του ο γραμματέας της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος Β. Έξαρχος, σημείωσε ότι το καθολικό αίτημα των πολιτών είναι να επαναθεμελιωθεί το πολιτικό σύστημα με διαφάνεια παντού και τερματισμό της ατιμωρησίας, για όλους και σημείωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να μην μείνουν στα λόγια, αλλά να το κάνουν με πράξεις.

«Σε αυτή την κατεύθυνση οδεύει η κυβέρνηση, γιατί το ΠΑΣΟΚ έτσι οφείλει να κυβερνά», τόνισε ο κ. Έξαρχος.


nooz.gr