e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Σωτήρια η κρίση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»

«Η κρίση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που οργανώθηκε χθες στις Βρυξέλλες από πολλές «δεξαμενές σκέψεις». Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η σημερινή οικονομική και νομισματική κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη θα μπορούσε να υπενθυμίσει στους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ ότι χρειάζεται να επιδείξουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σε ευρωπαϊκές λύσεις.


«Σήμερα, δεν είναι μόνο οι υπέρμαχοι της φεντεραλιστικής θεωρίας και της θεωρίας της ολοκλήρωσης που ζητούν οικονομική διακυβέρνηση, αλλά και οι αγορές και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε την κρίση για να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση περισσότερης Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Μπαρόζο.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για τον τρόπο χειρισμού της οικονομικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι «τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει ήδη πολλά, όπως είναι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η θεσμοθέτηση μιας νέας αρχιτεκτονικής για την οικονομική εποπτεία, η θεσμοθέτηση του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», καθώς και η περιορισμένη τροποποίηση της Συνθήκης προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης, αλλά οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν».

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να εγκριθούν οι έξι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής αναφορικά με την οικονομική διακυβέρνηση έως το τέλος της ουγγρικής προεδρίας.


dealnews.gr