e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πιο αντικαπιταλιστές από τους Κινέζους εμφανίζονται οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι αντιτίθενται στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς περισσότερο και από τους κατοίκους της κομμουνιστικής Κίνας, σύμφωνα μια δημοσκόπηση.Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Croix δείχνει ότι ένας στους τρεις Γάλλους (ποσοστό 33%) πιστεύει πως έφτασε η ώρα να καταργηθεί ο καπιταλισμός.


Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε και στις δέκα χώρες όπου έγινε η δημοσκόπηση.

Στην Κίνα, τη χώρα που το 2010 κατέγραψε οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 10%, μόνο το 3% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι το σύστημα δεν πηγαίνει καλά. Αντιθέτως, σχεδόν δύο στους τρεις (65%) είπαν ότι το σύστημα δουλεύει πολύ καλά και δεν θα πρέπει να αλλαχθεί.

Αυτό ήταν και το υψηλότερο ποσοστό έγκρισης του καπιταλισμού σε όλες τις χώρες.


Ακολούθησαν η Αυστραλία με 63%, η Βραζιλία με 57% και οι ΗΠΑ με 55%.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 8-23 Δεκεμβρίου 2010 σε δείγμα περίπου 600 ατόμων από κάθε χώρα, έδειξε επίσης ότι οι Κινέζοι είναι πεπεισμένοι πως το διεθνές εμπόριο είναι προς το συμφέρον τους (ποσοστό 90%).

Περισσότερο ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η επέκταση του διεθνούς εμπορίου στην οικονομία τους εμφανίζονται οι Αμερικανοί, αφού μόνο το 39% εγκρίνει την προοπτική αυτή.

Στις αρχές του μήνα, άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup έδειξε ότι οι Γάλλοι είναι πιο απαισιόδοξοι για την οικονομία τους ακόμη και από τους Αφγανούς ή τους Ιρακινούς.


nooz.gr