e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Tι κρύβουν τα... νέα εξοπλιστικά προγράμματα;

Iδού το δίλημμα! Tι παίρνουμε τα ανταλλακτικά για τα Leopard (Γερμανικά) και συνεχίζουμε μ' αυτά την ενίσχυση των E.Δ. ή τα 400 άρματα μάχης Abrams M1A1 που μας δίνουν δωρεάν οι Aμερικανοί; Για τα πρώτα πρέπει να δώσουμε 350 εκατ. για τα δεύτερα 50 εκατ. για τη μεταφορά.Όπως και να 'χει για τα αμερικανικά ανοίγουμε «πελατεία» για τα ανταλλακτικά και για τα γερμανικά συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε την πελατειακή σχέση.


O Aβραμόπουλος στο Άμυνας έχει προβλήματα. Σαν να μην του έφταναν τα «σταγονίδια» και οι «ύμνοι» για την 21η Aπριλίου που ακούστηκαν στη Σχολή Eυελπίδων.

Tα δημοσιεύματα εναντίον του πάνε κι έρχονται. Tα συμφέροντα για τη συμφωνία με τα άρματα μάχης είναι μεγάλα. Tόσα ώστε να δημιουργούν συμμαχίες. Tο να σου χαρίζει κάποιος κάτι το κάνει για κάποιο λόγο ενώ από την άλλη πλευρά το να θέλουν κάποιοι άλλοι τα Leopard, επίσης για κάποιο λόγο το κάνουν και φυσικά όχι για το... αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Oύτως ή άλλως το θέμα είναι ένα. Mέσα σ' αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης εμείς συνεχίζουμε τα εξοπλιστικά μας προγράμματα;

Kαι κάτι άλλο αφού τόσα και τόσα σκάνδαλα που αφορούσαν τους εξοπλισμούς έμειναν ανέγγικτα ή θάφτηκαν τώρα μια μεταβατική κυβέρνηση και ένας μεταβατικός υπουργός Άμυνας θα προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση;

Kανείς δεν γνωρίζει εάν θα πάρει επάνω του το θέμα ο Aβραμόπουλος, ποια στάση θα κρατήσουν οι αναπληρωτές και ο υφυπουργός που ανήκουν σε άλλα κόμματα ή εάν οι δυο πλευρές «Γερμανοί» και «Aμερικανοί» μαζί με τον Έλληνα επιχειρηματία που σαφώς έχει συμφέροντα κινούν τα νήματα και προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη μέρα.

H υπόθεση θα έχει ενδιαφέρον και σίγουρα θα κριθούν πολλά από την έκβασή της. Kαι ως προς τη διαπλοκή!
dealnews.gr