e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Επιδημία» η ανεργία για τους γιατρούς


Σε άκρως μεταδιδόμενη «ασθένεια» φαίνεται πως εξελίσσεται η ανεργία στον κλάδο των γιατρών καθώς ένας στους τέσσερις γιατρούς μαστίζεται από την υποαπασχόληση και την ανεργία και δύο γιατροί καθημερινά φεύγουν από τη χώρα, αναζητώντας εργασία.

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση, που πραγματοποίησε ο ΙΣΑ με τους Νεοειδικευμένους γιατρούς, με θέμα τις επαγγελματικές τους προοπτικές στο αδιέξοδο της ΠΦΥ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ομάδων των γιατρών - μελών του.

Σύμφωνα με στοιχεία, κατά τη φετινή χρονιά, το 2,49%, δηλαδή 627 γιατροί, εξαναγκάστηκαν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Το 2010, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,11%, δηλαδή 539 γιατροί.

Από την ανεργία και την υποαπασχόληση μαστίζονται περισσότερο οι εξειδικευμένοι γιατροί και κυρίως οι χειρουργικές, παθολογικές και εργαστηριακές ειδικότητες.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, «οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς το ΕΣΥ δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το ΙΚΑ δεν προσλαμβάνει γιατρούς εν όψει του ΕΟΠΥΥ και το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία, μετά το καινούργιο Νομοθετικό του πλαίσιο».
dealnews.gr