e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στο τσεπάκι του Σαρκοζί η Μέρκελ

Μπορεί στην πλειοψηφία του ο διεθνής Τύπος να θεωρεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ κατάφερε να «υποτάξει» τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μετά την τελευταία τους συνάντηση ωστόσο η γερμανική εφημερίδα Die Welt, φαίνεται να μην έχει την ίδια άποψη.«Ο Σαρκοζί έβαλε στο τσεπάκι του τη Μέρκελ», γράφει η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο και κατηγορεί την κ. Μέρκελ για ενδοτικότητα και υποχωρήσεις έναντι του Νικολά Σαρκοζί.



Συγκεκριμένα, την κατηγορεί ότι απέτυχε να διασφαλίσει το δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να κρίνει πότε τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραβιάζουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς, πότε δηλαδή παρεκτρέπονται δημοσιονομικώς συσσωρεύοντας ελλείμματα και χρέη.

Η εφημερίδα κατηγορεί επίσης τη γερμανίδα καγκελάριο ότι απέτυχε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με το γάλλο πρόεδρο να «περάσει» τη θέση του Βερολίνου για την εκχώρηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της εξουσίας να παραπέμπει στη Δικαιοσύνη με προϋπολογισμούς που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας.
dealmews.gr