e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση 2 ευρώ στα τσιγάρα ζητά η αρμόδια Επιτροπή



Νέα αύξηση της τιμής των τσιγάρων προτείνει η Εθνική Επιτροπή για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, εκτιμώντας πως είναι το μόνο μέσο για να μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών στη χώρα μας. Ήδη, χιλιάδες καπνιστές "πετούν" πακέτο και συνήθεια, ελέω οικονομικής κρίσης.



Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής Π. Μπεχράκης, το ποσοστό των συστηματικών καπνιστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 4,1% μέσα σε μία διετία.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, εάν αυξανόταν η τιμή των τσιγάρων κατά δύο ευρώ, επιπλέον 150.000 δυνητικοί καπνιστές, κυρίως νέα παιδιά, δεν θα άρχιζαν ποτέ τη βλαβερή συνήθεια.

Στο μεταξύ, κατά 50% έχει αυξηθεί η προσέλευση των καπνιστών στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το κάπνισμα.

Οι ειδικοί ωστόσο διαπιστώνουν ότι η μείωση των καπνιστών στην χώρα μας είναι κυρίως αποτέλεσμα της οικονομικής στενότητας, που οδηγεί τους πολίτες να περιορίζουν τα έξοδά τους.

Σημειώνεται ακόμη, ότι από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.
nooz.gr