e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Moody's: Ρισκάρετε τη σχέση σας με το ΔΝΤ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις που δέχεται η χώρα μας, με αφορμή το προαναγγελθέν δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει αυτή τη φορά η Moody's, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, με την πρόθεσή της να οργανώσει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ρισκάρει σοβαρά τη σχέση της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ.

Αναλυτής του διεθνούς οίκου, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φέρεται να υποστηρίζει πως το ΔΝΤ πιθανόν να θεωρήσει ότι η χώρα παρέβη τις δεσμεύσεις της και δεν αξίζει την υποστήριξη του διεθνούς οικονομικού θεσμού.

«Τα σχέδια της Ελλάδας είναι πιθανόν να παρακινήσουν την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθυστερήσουν τις επόμενες δόσεις του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλώντας κρίση ρευστότητας για την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Moody's.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο οίκος Fitch προειδοποίησε χθες ότι η απόρριψη του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας «θα αύξανε τον κίνδυνο αναγκαστικής και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας».
dealnews.gr