e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σόιμπλε: Διαλέξτε κατεύθυνση και αφήστε τις αμφιβολίες


Μέσα στο γενικότερο κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος κινείται και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά το χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου του, που χαρακτήριζε το ζήτημα ως εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.

Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, απευθύνει έκκληση προς την Ελλάδα να άρει τις αμφιβολίες «το συντομότερο δυνατόν για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει».

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ανέφερε παράλληλα ότι το σχέδιο που αποφασίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, περιέχει στοιχεία κλειδιά για ένα δεύτερο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει συναίσθηση των ευθυνών της και ότι θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από κοινού και ομοφώνως», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.


Σημειώνεται ότι χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν σε κοινή τους ανακοίνωση τους έναν «οδικό χάρτη» για την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης.
dealnews.gr