e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"Ώρα" της επιτροπής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ιταλία

Υπό τη σκιά της αναστάτωσης που προκλήθηκε χθες στις διεθνείς χρηματαγορές και της εκτόξευσης του ιταλικού spread σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ιταλίας.

«Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, συγκάλεσε για σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, την επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην επιτροπή, εκτός από τον υπουργό Οικονομία, συμμετέχουν ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Βιτόριο Γκρίλι, ο πρόεδρος του Isvap (Ινστιτούτο Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλειών και Ασφαλειών Κοινής Ωφελείας), Τζιανκάρλο Τζανίνι, και ο πρόεδρος της χρηματιστηριακής αγορά Consob, Τζουζέπε Βέγκας.

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η οποία συστάθηκε το 2008 στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, συνέρχεται τακτικά, κυρίως όταν το κλίμα στις αγορές είναι δύσκολο, για να εκτιμήσει την κατάσταση στον ιταλικό χρηματοπιστωτικό τομέα.
dealnews.gr