e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη "κορυφής" για το δημοψήφισμα


Μπαράζ εξελίξεων προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Το ζήτημα του δημοψηφίσματος θα τεθεί σήμερα επί τάπητος και σε επίπεδο «κορυφής» και συγκεκριμένα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στις Κάννες, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση δημοψηφίσματος.


Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθούν στις 18:30 με τους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ ενώ στις 21.30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην πρώτη σύνοδο «διαβούλευσης» σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, θα λάβουν μέρος, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 21.30 με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι έκτακτες αυτές εξελίξεις οδήγησαν και στην αναβολή της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Έτσι, ενώ η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, θα πραγματοποιηθεί τελικώς αύριο, Πέμπτη.
dealnews.gr