e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η Ευρωζώνη προειδοποιεί και απειλεί


Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Ευρωζώνης ξεσήκωσε η εξαγγελία του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται απειλές σε βάρος της Ελλάδας ακόμη για την εξασφαλισμένη, από τα έως τώρα δεδομένα, εκταμίευση της έκτης δόσης.

Σχετικές αναφορές έγιναν από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γιαν Κίες ντε Γιάγκερ, ο οποίος σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στο ολλανδικό κοινοβούλιο, είπε ότι το ελληνικό δημοψήφισμα θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εκταμίευση της 6ης δόσης.

«Αυτό εμποδίζει το σχεδιασμό του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Προκαλεί πρόβλημα σε όλη την 6η δόση. Μπορώ να φανταστώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το ΔΝΤ αν υπάρχει αβεβαιότητα για τη σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ.

Αλλά και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απηύθυνε από την πλευρά του έκκληση προς την Ελλάδα να άρει τις αμφιβολίες «το συντομότερο δυνατόν για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει», μετά την ανακοίνωση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας πως το σχέδιο που αποφασίσθηκε στις Βρυξέλλες, περιέχει στοιχεία-κλειδιά για ένα δεύτερο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στις αρνητικές συνέπειες ενός ενδεχόμενου «όχι» αναφέρθηκε και η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών, Γιούτα Ουρπιλάινεν, η οποία προειδοποίησε πως η Ελλάδα διακινδυνεύει την παραμονή της στην Ευρωζώνη αν απορρίψει το νέο πακέτο βοήθειας, καθώς όπως υποστήριξε, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τη συμφωνία των Βρυξελλών.
dealnews.gr