e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Με νέα μέτρα η άμυνα στο "μεγάλο" haircut

Μία ακόμα κρίσιμη συνάντηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.




Πληροφορίες θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί να συζητούν τα επιπλέον μέτρα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου με κάποιον τρόπο, η κρίση χρέους στην Ελλάδα να αντιμετωπισθεί. Η συνάντηση θα γίνει υπό την πίεση που ασκεί στην Ευρωζώνη η νέα παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τα ξημερώματα, σήμερα. Είχε προηγηθεί ανάλογη παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ.


Ο φόβος ότι η κρίση από δημοσιονομική γίνεται, και πάλι, χρηματοπιστωτική και απειλεί ανοικτά πλέον και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.


Μέρκελ και Σαρκοζί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρεθούν face to face, αλλά θα επιλέξουν την τεχνική της τηλεδιάσκεψης, για να συνομιλήσουν αυτή την φορά. Όμως, αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Αντιθέτως, το περιεχόμενο της συζήτησης και φυσικά οι αποφάσεις που θα ληφθούν, έχουν σημασία.


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι Βερολίνο και Παρίσι δουλεύουν πάνω στο σενάριο της διεύρυνσης του «κουρέματος» από 21% που είναι σήμερα, σε 30%. Οι τράπεζες διαφωνούν, όμως, όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή θα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας πριν το haircut του 50%, για το οποίο κανείς δεν θέλει πλέον να «ακούει».
dealnews.gr