e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται πρόταση της Κομισιόν για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

 Για τα καλά φαίνεται πως έχει ανοίξει ο δρόμος προς την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, με την Κομισιόν να ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις χώρες-μέλη της ΕΕ σχετική πρόταση, πριν την σύνοδο κορυφής των ηγετών στις 17 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές που εξετάζονται», ανέφερε πηγή με άμεση γνώση του θέματος στο Reuters, προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό να υπάρξει κάτι στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Εάν παρουσιαστεί πριν την σύνοδο (17 Οκτωβρίου), η απόφαση θα ακολουθήσει σύντομα».

Εν τω μεταξύ, ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα παραστούν στις συνόδους κορυφής του Οκτωβρίου θα αποφασίσουν τον τρόπο ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.


«Είμαι αισιόδοξος ότι τουλάχιστον όλες οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ μπορούν (να ενισχύσουν τις τράπεζές τους) είτε μέσω των αγορών, είτε μέσω δικών τους κεφαλαίων», ανέφερε, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μιλώντας σε σεμινάριο στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ρεν, το EFSF θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των τραπεζών ως έσχατη λύση.
dealnews.gr