e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι 32 επιχειρηματικές προτάσεις των Γερμανών


Με προτάσεις για 32 συγκεκριμένες επιχειρηματικές συνεργασίες ήρθαν στην Αθήνα τα μέλη της γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής που συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομίας Φ. Ρέσλερ.

Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν κυρίως επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κατασκευές, ακίνητα, τουρισμό, μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες συμβούλων, πληροφορικής κ.α.

Η γερμανική επιχειρηματική αποστολή αποτελείται από 70 επιχειρηματίες και στελέχη των αντίστοιχων κλάδων οι οποίοι συμμετείχαν στο φόρουμ και σε επιμέρους συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες.

Από ελληνικής πλευράς - σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ - συμμετείχαν περισσότεροι από 350 επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων από 24 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ, τεχνολογίας, φαρμακοβιομηχανίας, ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και του λιανεμπορίου.

Η εικόνα που προκύπτει από τον κλάδο της ενέργειας, που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι οι Γερμανοί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται κυρίως να πουλήσουν στην ελληνική αγορά εξοπλισμό και τεχνολογία. Στην κτηματαγορά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τουριστικές επενδύσεις (ξενοδοχεία και κατοικίες) και γήπεδα γκολφ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος συμμετείχε το πρωί και στη συνάντηση με τον κ. Ρέσλερ και τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδη και τόνισε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, την ανάγκη για πιστή εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
nooz.gr