e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τι προβλέπει το μνημόνιο Χρυσοχοΐδη - Ρέσλερ


Με...άγριες επενδυτικές διαθέσεις φαίνεται πως ήρθε στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ συνοδεία 40 Γερμανών επενδυτών.

Όπως είπε και ο ίδιος η επίσκεψη του στην Αθήνα είναι μέρος της στρατηγικής για την υποστήριξη των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της γερμανικής στήριξης στην Ελλάδα ο κ. Ρέσλερ θα υπογράψει κοινό μνημόνιο με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η υπογραφή του μνημονίου διμερής συνεργασίας θα υπογραφεί σήμερα στις 2 η ώρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα δώσουν ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο κ. Ρέσλερ.

Τα τρία σημεία του μνημονίου:

- Διοικητική και τεχνική βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα

- Τακτοποίηση των εκκρεμών υποθέσεων του ελληνικού κράτους προς τις γερμανικές επιχειρήσεις και

- Χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ρόλο της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας.

Όσον αφορά το θέμα της ελληνικής χρεοκοπίας για το οποίο ο ίδιος έριχνε λάδι στη φωτιά το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης αλλά αυτό που προέχει είναι η στήριξη όλων των κρατών της Ευρωζώνης και φυσικά της Ελλάδας.


Από την άλλη, ο κ. Ρέσλερ φαίνεται πως δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις από τους επιχειρηματίες να επιβεβαιωθούν και να προχωρήσουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.Ο γερμανός αντικαγκελάριος φάνηκε να ακούει προσεκτικά τα όσα του έλεγαν οι επιχειρηματίες και επανέλαβε τη θέση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι υποστηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο γερμανός αντικαγκελάριος μίλησε στο πλαίσιο του ελληνογερμανικού επιχειρηματκού φόρουμ και ζήτησε την ασφάλεια των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων με νόμους. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα αφορά ευρύτερα θέματα της ευρωζώνης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε περίοδο κρίσης, όπως μου είπε κάποτε ένας φίλος μου επιχειρηματίας, πηγαίνουμε στο γραφείο δύο ώρες νωρίτερα και φεύγουμε μία ώρα αργότερα διαλέγοντας παράλληλα τους κατάλληλους εταίρους».
dealnews.gr