e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κορυφαίος τραπεζίτης στηρίζει τους "Αγανακτισμένους"

Στον κατάλογο του συμπαθούντων του κινήματος "Κατάληψη στη Wall Street", που εδώ και αρκετές ημέρες έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ, προστέθηκε και ένας ανέλπιστος σύμμαχος: πρόκειται για κορυφαίο αξιωματούχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (US Federal Reserve), η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των διαδηλωτών.

Παντιέρα "επανάστασης" σηκώνουν οι Αμερικάνοι

Οι διαδηλώσεις εναντίον του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ και των οικονομικών ανισοτήτων επεκτάθηκαν την Πέμπτη σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, μια ημέρα μετά την μεγάλη πορεία στη Ν. Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, ο Ρίτσαρντ Φίσερ, εξέπληξε μια ομάδα επιχειρηματιών στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, δηλώνοντας για τους διαδηλωτές, "αισθάνομαι κάποια συμπάθεια γι' αυτούς. Αυτό θα σας σοκάρει".

"Έχουμε πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά", πρόσθεσε ο Φίσερ. "Έχουμε μια άνιση κατανομή του εισοδήματος. Έχουμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά για υπερβολικά πολύ καιρό. Έχουμε πολύ απογοητευμένους ανθρώπους και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή τους".

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την πλευρά του, δήλωσε ότι κατανοεί την απογοήτευση και την οργή των διαδηλωτών. "Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και, ξέρετε, οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια απογοήτευση που έχει ευρύτερη βάση για το πώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημά μας", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στο Washington Ideas Forum, παρομοίασε το κίνημα διαμαρτυρίας με το Tea Party, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 μετά την εκλογή του Ομπάμα και έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στη βάση των συντηρητικών βοηθώντας να εκλεγούν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί. "Ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει ότι το σύστημα είναι δίκαιο", δήλωσε.
nooz.gr