e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Στο μάτι του «κυκλώνα» η Γαλλία αν δεν σωθεί η Ελλάδα


Υπέρ μιας άμεσης λύσης για το ελληνικό πρόβλημα χρέους τάσσεται πλέον με τον πιο πιεστικό τρόπο η Γαλλία.

Καλά πληροφορημένες πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι αυτό είναι το βασικό μήνυμα που έστειλε η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση.


Ο κ. Σαρκοζί φοβάται πλέον ανοικτά ότι μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα μπορούσε να συμπαρασύρει το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και μαζί τη γαλλική, η οποία, πλέον, απειλείται ανοικτά με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης.


Ήδη το spread του 10ετούς ομολόγου της βρίσκεται σε υψηλά 16ετίας και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει απ αυτά τα επίπεδα.

Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να έχει χτυπήσει συναγερμός στο Παρίσι το οποίο πιέζει για λύση στο ελληνικό ζήτημα άμεσα.

Το θέμα ωστόσο είναι ότι το Βερολίνο αντιστέκεται και οι ώρες μέχρι τη σύγκλιση της έκτακτης συνόδου κορυφής της Κυριακής λιγοστεύουν.

Οι Γάλλοι πάντως επιμένουν ότι θα πρέπει να σταλεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για να καταλάβουν αυτή την φορά οι αγορές ότι η Ευρωζώνη ...δεν αστειεύεται.
dealnews.gr