e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κούρεμα μέχρι 80% και 6η δόση για την Ελλάδα


Με το βλέμμα στραμμένο στην έκθεση της τρόικα η οποία θα κρίνει αν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον επόμενο μήνα, βρίσκεται η χώρα μας.

Εν μέσω αναβρασμού στην Αθήνα η οποία κινείται σε απεργιακούς ρυθμούς λόγω της πολυαναμενόμενης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση της τρόικα για την ελληνική οικονομία. Το ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις αρχές Νοέμβρη όπου θα παρουσιαστεί η και η έκθεση του Ταμείου για τη χώρα ας.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το κλίμα που επικρατεί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, είναι θετικό. Απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Δαμανάκη, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, λέγοντας ότι «η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της έκθεσης οφείλεται σε ενστάσεις που εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι περίπου 170 σελίδες και θα τονίζει πως προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και να δημιουργηθούν οι όροι που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη, είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιμείνουν περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εξετάσει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, με το βασικό να περιορίζεται στο 21%, βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, και το υψηλότερο να φτάνει ως και το 80%. Τα ενδιάμεσα σενάρια προβλέπουν κούρεμα 39% και 50%.

Η έκθεση θα εξετασθεί στο Eurogroup της Παρασκευής, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα συμπεράσματα της τρόικας και ακολούθως την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
dealnews.gr