e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η Βάσω ψηφίζει τελικά το άρθρο 37


Σε εξαιρετικά δραματικούς τόνους η Βάσω Παπανδρέου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 37, μολονότι είχε αποφασίσει να πράξει το αντίθετο.

Τόνισε ότι η ίδια, μετά από αυτή την εξέλιξη, έχει συνειδησιακό πρόβλημα, καθώς- όπως υπογράμμισε- "είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37, για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι πέραν από τις κόκκινες γραμμές της τρόικας, έχουμε και τις δικές μας κόκκινες γραμμές".

Σημείωσε ότι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος την ενημέρωσε ότι εάν δεν ψηφιστεί ένα άρθρο, δεν θα πάρουμε την 6η δόση.

"Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη", είπε και πρόσθεσε: "ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας".

"Είναι η τελευταία φορά", συμπλήρωσε, καταλήγοντας: "Πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, δεν πάει άλλο, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει".

Σύμφωνα με το "Βήμα", η κ. Παπανδρέου ερωτηθείσα για το τι είδους πολιτικές πρωτοβουλίες ζήτησε από τον πρωθυπουργό είπε: "Ή εθνική συνεννόησης ή εκλογές".

Την ίδια ώρα, ο Γ. Παπανδρέου συναντά την Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται ραντεβού και με τον Μίμη Ανδρουλάκη.

Επιφυλάξεις για το άρθρο 37 έχουν διατυπώσει οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Κώστας Καρτάλης, Δημήτρης Λιντζέρης, Αννα Νταλάρα, Σούλα Μερεντίτη και Δημήτρης Βαρβαρίγος, ενώ η Σοφία Γιαννακά, η οποία είχε εκφράσει επιφυλάξεις δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο.

Σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο, ο ίδιος και ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσουν να πάνε στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, διότι η χώρα θα έχει εκτεθεί, προειδοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, σε μία ύστατη προσπάθεια να άρει τις όποιες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
nooz.gr