e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κινδυνεύει η επόμενη θητεία της Μέρκελ λόγω Ελλάδας


Η προσπάθειά της να σώσει την Ελλάδα ίσως της κοστίσει την επόμενη θητεία της, επισημαίνει το Bloomberg για την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Μέρκελ είναι πιθανό στην επικείμενη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου να λάβει αποφάσεις που δεν θα είναι δημοφιλείς στους κύκλους των ψηφοφόρων των Χριστιανοδημοκρατών. «Το επόμενο βήμα της Μέρκελ είναι να πείσει τους ψηφοφόρους», δηλώνει ο Giles Merritt, επικεφαλής του ομίλου ερευνών στις Βρυξέλλες, Friends of Europe.


Όπως τονίζει, «τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης βομβαρδίζουν συνεχώς τη γερμανική κοινή γνώμη με την εικόνα των Ελλήνων που κάθονται άπραγοι, και αυτό έχει περάσει στη συνείδηση του Γερμανού πολίτη».

Το Bloomberg επισημαίνει πως εάν αποτύχει να πείσει τα μέλη της κυβέρνησής της, ίσως την οδηγήσει σε πολιτικό χαρακίρι, αντίστοιχο με αυτό του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έχασε σημαντική στήριξη από τους ψηφοφόρους με το «Ατζέντα 2010» πακέτο φορολόγησης και μείωσης επιδομάτων, που από τη μια ενίσχυσε τη γερμανική οικονομία και την οδήγηση ωστόσο και στην πτώση της.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η Merkel, μοιάζει λίγο με την περίπτωση του «Ατζέντα 2010», αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντιμετώπισε ο Schrofer», σχολιάζει ο Jan Techau, διευθυντής του European Center of the Carnegie Endowment for International Peace.

Ο Techau δήλωσε πως ενώ η ασθενής οικονομία που αντιμετώπιζε ο Schroder ήταν εύκολο να εξηγηθεί στους ψηφοφόρους, είναι πολύ πιο δύσκολο για τη Merkel να απομυθοποιήσει την ελληνική και την ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση.


Σύμφωνα με τον Techau «Η Merkel είναι ο στόχος της οργής της κοινής γνώμης για την Ελλάδα και τις διασώσεις, αν και όλα τα μεγάλα κόμματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της αντιπολίτευσης, την έχουν υποστηρίξει».
dealnews.gr