e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κομισιόν: Ομάδα «κρούσης» κατά των Οίκων

Μυστικό σχέδιο για την «αντιμετώπιση» των οίκων αξιολόγησης επεξεργάζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι FT Deutschland.

Ο Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Michel Barnier θα απαγορεύσει, στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, τις αξιολογήσεις των οίκων για τις χώρες της Ευρώπης. Σε άρθρο της μεταρρύθμισης του νομικού πλαισίου για τους οίκους αξιολόγησης, ο Barnier προτείνει να έχει η νέα εποπτική αρχή ESMA το δικαίωμα να "απαγορεύει προσωρινά τη δημοσιοποίηση των αξιολογήσεων για την πιστοληπτική ικανότητα κρατών".

Ενδεχόμενη απαγόρευση θα μπορούσε να αποτρέψει τους οίκους αξιολόγησης να εκδίδουν αξιολογήσεις σε "ακατάλληλες στιγμές", όπου έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Με αυτό τον τρόπο ο Ευρωπαίος Επίτροπος επιθυμεί να δώσει μία απάντηση σε όσους ασκούν έντονη κριτική στους οίκους αξιολόγησης και στις χρονικές στιγμές που επιλέγουν για να δημοσιοποιήσουν τις αξιολογήσεις τους, επηρεάζοντας αρνητικά τις αγορές και οξύνοντας τις ήδη επικίνδυνες εντάσεις.
dealnews.gr