e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το MTV έγινε 30!


Σκοπός της λειουργίας του MTV ήταν να παίζει- τι άλλο; - τραγούδια τα οποία μάλιστα παρουσιάζαν οι Vj's! Ωστόσο, η επιρροή του καναλίου στην μουσική βιομηχανία και την λαική κουλτούρα ξεπέρασε τον αρχικό του στόχο και σύντομα του MTV απέκτησε τα "αδελφάκια" του ανά την υφήλιο, τα δικά του βραβεία (μουσικά και κινηματογραφικά) όπως και εκπομπές όχι αμιγώς μουσικές... Χαρακτηριστικές στιγμές στα 30 αυτά χρόνια του MTV:

- Η έναρξη εκπομπής προγράμματος έγινε με την φράση "Ladies and gentlemen, rock and roll," και ακολούθησε το βίντεο με το σήμα του MTV που ήταν εμπνευσμένο από την πρώτη αποστολή των αμερικανών στο φεγγάρι!

- Το πρώτο βίντεο κλιπ που προβλήθηκε ήταν το τραγούδι των The Buggles' "Video Killed the Radio Star".

-Μια πληθώρα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων έγιναν διάσημοι μέσα από την συχνότητα του MTV όπως: Eurythmics, Culture Club, Prince, Duran Duran, Van Halen, Bon Jovi, Def Leppard,The Police κ.ά.

Θυμηθείτε ακόμα: τους Kiss χωρίς μακιγιάζ, τον Johnny Rotten στην εκπομπή "120 minutes", το show των "The Osbournes", την Madonna να φιλάει τη Britney Spears και την Christina Auguilera, τον βασιλιά της ποπ Michael Jackson, τον Kurt Cobain να τραγουδάει unplugged.

Πηγή: zappIT