e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Συγχώνευση ελληνικών τραπεζών με ξένες (;)

Η άποψη ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να συγχωνευτούν με ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να μην εξαρτώνται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικρατεί στους κόλπους του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 
«Διευθυντές και μέτοχοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών και συγχωνεύσεων με ξένες τράπεζες», σημειώνει η έκθεση του ΟΟΣΑ.

Οι ελληνικές τράπεζες βασίζονται σε τεράστιο βαθμό στην ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εν μέσω της οικονομίας που συρρικνώνεται, των συνεχών υποβαθμίσεων από τους Οίκους αξιολόγησης και της ανησυχίας για τα ελληνικά ομόλογα.

Η αναφορά του ΟΟΣΑ κρίνει πως το οικονομικό σύστημα της χώρας θα παραμείνει «δέσμιο» ώσπου να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά της και να μειωθούν τα ρίσκα που συνδέονται με την οικονομία της.

Το τραπεζικό σύστημα είναι «σε δύσκολη κατάσταση» και πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στους «συνετούς περιορισμούς» και την παροχή επαρκούς πίστωσης που θα τροφοδοτήσει την οικονομική ανάκαμψη, τονίζει η έκθεση.
dealnews.gr