e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Προετοιμάζονται οι "ράμπο" του Μπαρόζο

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα η ειδική ομάδα κρούσης, που έχει συγκροτήσει η Κομισιόν, προκειμένου να παρακολουθεί τη πορεία εφαρμογής των συμφωνηθέντων για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.Επικεφαλής της - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - θα αναλάβει ένας πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής κ.Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, γεγονός ενδεικτικό του πόσο προσωπικά έχει αναλάβει το όλο θέμα ο ίδιος.

Αλλωστε, η συγκρότηση της εν λόγω task force ήταν δική του ιδέα, όπως και το στοίχημα της επιτυχίας της αποστολής της είναι επίσης προσωπικό. Ο εν λόγω συνεργάτης του κ. Μπαρόζο, είναι Γερμανός, έχει συνταξιοδοτηθεί με το βαθμό του γενικού διευθυντή και είχε υπηρετήσει για χρόνια στο γραφείο του επικεφαλής της Κομισιόν.

Σε αυτό άλλωστε θα μπορεί να απευθύνεται, απευθείας, κάθε φορά που συναντά προβλήματα στην εκτέλεση του έργου του στην Αθήνα, ενώ σε ανοικτή γραμμή θα βρίσκεται και με το γραφείο του επιτρόπου για τα οικονομικά θέμα κ.Ολι Ρεν.

Στην Ελλάδα, θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και θα αναλάβει να "συστήσει" τον ίδιο και τους περίπου 30 συνεργάτες του σε όλα τα υπουργεία. Σύμφωνα με τις κατ αρχήν εκτιμήσεις, δουλειά θα είναι σε θέση "να πιάσει" από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα δε πρώτα αποτελέσματα της αναμένονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς περιθώρια για νέο χάσιμο χρόνου δεν υπάρχουν.

Η πίεση τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από την Ουάσιγκτον μεγαλώνει κι όσο περνάει ο καιρός θα γίνει ολοένα και πιο ασφυκτική. Εννοείται ότι ανύπαρκτα είναι και τα περιθώρια για το ενδεχόμενο της αποτυχίας της αποστολής...
dealnews.gr