e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Συνεισφορά όλων των χωρών στο νέο πακέτο

Με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ θα γίνει η επόμενη δόση των δανείων της Ελλάδας που πρόκειται να εκταμιευθεί το Σεπτέμβριο. 
Σύμφωνα με την Κομισιόν οι χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην επόμενη δόση που θα περιλαμβάνει 5,8 δισ. ευρώ σε διμερή δάνεια από τις χώρες της Ευρωζώνης και 2,2 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όμως, με δεδομένο ότι το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας στις αγορές αυξάνεται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, οι δύο χώρες κινδυνεύουν να φτάσουν στο σημείο να δανείζονται ακριβότερα από το επιτόκιο το οποίο χρεώνουν για τα δάνειά τους προς την Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Chantal Hughes, έδωσε τέλος στο σενάρια που ήθελαν τις δύο χώρες να απέχουν από την επόμενη δόση.

«Δεν υπάρχει πρόταση ότι κάποια χώρα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση της βοήθειας για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας και της Ισπανίας», είπε. «Όμως, εάν κάποια χώρα αντιμετωπίζει σε εκείνο το σημείο υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης, όταν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση, υπάρχει σε λειτουργία ένας μηχανισμός μέσω του οποίου θα αποζημιωθεί».
dealnews.gr