e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Συνεχίζουν απτόητοι οι ιδιοκτήτες ταξί

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκληρή της στάση στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί, οι ιδιοκτήτες απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.  
Οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας για 3η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, βρίσκονται από τις 6 το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κατάληψη της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή και απίστευτη ταλαιπωρία στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα επίγεια Μέσα Μεταφοράς.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπάρχει σήμερα καμία εξέλιξη. Συνεργάτες του κ. Ραγκούση επαναλάμβαναν τις δηλώσεις του υπουργού, ότι μέχρι τέλος του μηνός θα παρουσιάσει τις προτάσεις τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις όλων των φορέων και υπογράμμιζαν ότι διάλογος υπό καθεστώς απεργίας και ομηρίας της κοινωνίας και των τουριστών δεν μπορεί να γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης με εγκύκλιό του προς τους περιφερειάρχες της χώρας, τους ζητά τους να ξεκινούν άμεσα τη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε παραβάσεις του ΚΟΚ.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάκληση για ένα έτος του δικαιώματος κυκλοφορίας και σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρχει οριστική ανάκληση και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το ζήτημα των ταξί, ενώ την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
dealnews.gr