e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Νέα τεχνολογία μετατρέπει βόλτες με ποδήλατο σε μετρητά

Ένα επαναστατικό λογισμικό είναι έτοιμο να βοηθήσει τα προγράμματα κοινής χρήσης ποδηλάτων να γίνουν πιο βιώσιμα οικονομικά σε μια εποχή που πολλοί δήμοι δεν διαθέτουν τους πόρους για τη διατήρησή τους.  
Τα οχήματα είναι υπεύθυνα για το περίπου 25% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη σημερινή κοινωνία μας. Χρησιμοποιούμε αυτά τα ορυκτά καύσιμα για τη μεταφορά μας στην πόλη και σε όλη τη χώρα, αναλαμβάνοντας σημαντική ευθύνη για τις τοξίνες που διοχετεύονται στον αέρα που αναπνέουμε.

Αυτό έχει συμβάλει στην επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής και των αρνητικών συνεπειών της για τους ωκεανούς, την άγρια ζωή και τα γεωργικά συστήματα. Το σύστημα της κοινής χρήσης ποδηλάτων έχει αναδειχθεί ως ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορές, μια εναλλακτική λύση που είναι πολύ φιλική προς τον πλανήτη, ειδικά για εκείνους που ζουν σε πυκνοκατοικημένες μεγάλες πόλεις.

Η εταιρεία CityRyde ανακοίνωσε ένα επαναστατικό λογισμικό που έχει επικυρωθεί σύμφωνα με το Verified Carbon Standard (VCS). Με το Inspire, το πρόγραμμα μπορεί να παρακολουθεί, να πιστοποιεί και να έχει κέρδος αντιστάθμισης των πιστώσεων άνθρακα που έχουν αποκτηθεί μέσω της χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Το λογισμικό αυτό μετατρέπει τις βόλτες με ποδήλατο σε μετρητά μέσα από τη δημιουργία και την πώληση των εν λόγω μονάδων, δημιουργώντας πρόσθετο εισόδημα για τα νέα προγράμματα κοινής χρήσης ποδηλάτων.

Πηγή: greenbusiness